Nga bashkëbisedimi me qytetarët në Fier, kryeministri Edi Rama është ka folur për projektet që synon me marrjen e mandatit të tretë.

Sot jemi në një fazë tjetër. Sot kemi në proces përfundimin e aeroportit të Kukësit. Pandemia na ka goditur sepse na ka bllokuar për një kohë shumë të gjatë aeroportin e Vlorës. Presim që të dalë fituesi dhe të lidhet kontrata. Mund edhe të mos lidhet kontrata siç na ndodhi me Milot-Balldren. Do të hapim aeroportin e Sarandës. Me këto aeroporte ne do të kemi një fuqi të madhe plus. Njerëzit ngatërrojnë stacionin e autobusit me aeroportin, kur thonë c’na duhen ne s’kemi bukë. Për bukë s’ka vdekur asnjë që nga koha e Skënderbut. Por këtu është kohë që s’kemi bukë. Nga ana tjetër janë dy transformime të mëdha që nuk janë dëshira, por procese shumë të avancuara, porti i Vlorës dhe i Durrësit. I sjellin një tjetër fuqi motorike ekonomisë shqiptare, portet dhe aeroportet. Shtohet fluksi dhe menjëherë shtohen shërbimet, shtohen aktivitetet.

Aksi Muriqan-Milot-Tiranë përmes Thumanës-Rrogozhinë dhe Fier është gati. Kemi pasur Miltot-Fier dhe tani do t’i bashkojmë në një. Është një projekt që do të transformojë infrastrukturën. Janë një sërë projektesh të tjera po nuk po marr kohë. Këto janë projekte kyçe që nuk janë program elektoral , por pjesë e projektit tonë për t’i vënë në lëvizje. Në 7 vite kemi dyfishim të tokës së punuar. Punohej 120 mijë hektarë tokë, sot punohet 24o mijë. Kjo ka ndikuar dhe në rritjen e eksportit”, deklaroi Rama.

Top Channel

Previous article“Bëra lypsarin në Amerikë”/ Rama ironi me Metën: Qenka diktaturë e ndarje klasore të vaksinosh Tinka Kurtin?
Next articlePremtimi i Ramës: Pagën nga 300, do ta bëjmë 400 mijë lekë pa tatim mbi të ardhurat