📌Policia Rrugore e Elbasanit e pranishme 24/7, në të gjitha akset rrugore të qarkut.

Gjithashtu, kontrolle të shtuara, me pajisje bashkëkohore logjistike, me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore me pasoja për jetën e përdoruesve të rrugës, për rritjen e parametrave të sigurisë rrugore dhe për të lehtësuar qarkullimin gjatë sezonit turistik.

Gjatë muajit gusht,✅janë arrestuar në flagrancë 53 drejtues automjetesh dhe motomjetesh, nga këta ✅ 16 drejtues automjetesh në gjendje të dehur dhe ✅37 drejtues motomjetesh pa leje drejtimi.

Si rezultat i monitorimit të të gjitha akseve rrugore të qarkut, me shërbime të shtuara dhe me pajisje të logjistikës bashkëkohore:

Gjatë muajit gusht 2023, janë ndëshkuar administrativisht, në total, 8087 drejtues mjetesh, të ndarë konkretisht:

✅1325 drejtues automjetesh, për parakalime të gabuara;

✅854 drejtues automjetesh, për mosvendosje të rripit të sigurimit;

✅342 drejtues motomjetesh, për mosvendosje të kaskës mbrojtëse;

✅506 drejtues automjetesh, për përdorim të celularit gjatë drejtimit të automjetit;

✅3751 drejtues automjetesh, për shpejtësi tej normave të lejuara.

✅ 288 drejtues automjetesh, për ndalim ose pushim të automjetit, në kundërshtim me sinjalistikën rrugore;

✅1021 drejtues të tjerë, për shkelje të ndryshme të Kodit Rrugor.

Policia Rrugore e Elbasanit vijon kontrollet në të gjitha akset rrugore urbane, interurbane dhe rurale, me qëllim rritjen e parametrave të sigurisë rrugore.

Gjithashtu, apelon për të gjithë përdoruesit e rrugës, që të zbatojnë me rigorozitet rregullat e qarkullimit rrugor, si dhe të kallëzojnë në numrin pa pagesë 112, çdo rast të shkeljes së tyre.

udhëtonimejetënnëmendje 🛣️🚘

zbatonirregullateqarkullimitrrugor✅⚠️

vendosnirripinesigurimit✅

respektonikëmbësorët 🚶🚸

STOP ❌shpejtësisë ❌alkoolit❌celularitgjatedrejtimitteautomjetit🚘