Dorëshkrimi i vetëm i mbijetuar i mbretëreshës Kleopatra, i gjetur në një papirus të lashtë, zbulon një fjalë të vetme greke, “ginesthoi” (greqisht: γ ίνεσθοι), që do të thotë “bëje të ndodhë” ose “të jetë kështu”.

Ky dokument i mrekullueshëm është një dekret mbretëror që daton në vitin 33 para Krishtit. Ai i dha përjashtim nga taksat Publius Canidius, një oficer romak i lidhur ngushtë me Mark Antony . Sipas papirusit, Canidius lejohej të eksportonte çdo vit dhjetë mijë thasë grurë dhe të importonte pesë mijë amfora verë pa taksa. Megjithatë, ajo që tërhoqi imagjinatën ishte një passhkrim grek, i cili mund të përkthehet si “bëje kështu”. Besohet se ishte dorëshkrimi i Kleopatrës, që la të kuptohet për përfshirjen e saj të drejtpërdrejtë.

Veçanërisht, ky dokument u nënshkrua dy vjet para betejës së Actium në 31 para Krishtit. Në atë luftë të spikatur, Mark Antoni dhe Kleopatra u përballën me disfatën kundër perandorit romak Octavian Augustus.