Sot, batalioni Italian nga Forca Rezervë Operacionale e NATO-s është vendosur në Kosovë.

Ky angazhim vie si pjesë e misionit paqeruajtës të udhëhequr nga NATO KFOR.

“Më 5 dhjetor 2023, batalioni italian nga Forca Rezervë Operacionale e NATO-s është vendosur në Kosovë, si pjesë e misionit paqeruajtës të udhëhequr nga NATO KFOR. KFOR-i vazhdon të përmbushë mandatin e tij të OKB-së për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjitha komunitetet në Kosovë”, thuhet në njoftim.

Kujtojmë se disa shtete kanë rritur prezencën e tyre të ushtarëve në Kosovë për shkak të zhvillimeve në Veri, e sidomos pas sulmit në Banjskë ku u vra polici Afrim Bunjaku.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNATOKFOR%2Fposts%2Fpfbid02tzfamzL4F7X87dfPkWxEbKxqyHVXWQVUsX3Sd2eXWtfJkHisvbmcajAPKpkTqf87l&show_text=true&width=500