Më shumë se 52,000 njerëz u vranë në Turqi dhe Siri nga tërmetet e 6 shkurtit, dhe shumë prej tyre rezultojnë të zhdukur.

E mes viktimave, duket se dëmet e shkaktuara nga tërmetet shkatërrues do të kalojnë 100 miliardë dollarë në Turqi tha një zyrtar i Programit të Zhvillimit të OKB-së në një konferencë shtypi.

“Është e qartë nga llogaritjet që janë bërë deri më sot se shifra e dëmit e paraqitur nga qeveria dhe e mbështetur nga…partnerët ndërkombëtarë do të ishte mbi 100 miliardë dollarë,” tha Louisa Vinton e UNDP-së.

Shifra e përkohshme e dëmit, për të cilën Vinton tha se mbulon vetëm Turqinë, po përdoret si bazë për një konferencë donatorësh për të mobilizuar fonde për viktimat e tërmetit në Bruksel, Belgjikë më 16 mars.