Kërkimi për 26 personat e zhdukur në provincën Sukhbaatar dhe një tjetër në provincën Khentii janë aktualisht duke u zhvilluar, tha NEMA në një deklaratë.

Nga mëngjesi i së premtes, stuhitë e forta pluhuri dhe bore filluan të përfshijnë provincat lindore dhe jugore të Gobit të Mongolisë.

Moti i paqëndrueshëm pritet të vazhdojë në ditët e ardhshme në pjesë të mëdha të vendit, tha agjencia, duke paralajmëruar publikun, veçanërisht barinjtë nomadë dhe shoferët, të marrin masa paraprake shtesë kundër fatkeqësive të mundshme.

Mongolia ka një klimë të ashpër kontinentale pasi erërat e forta, stuhitë e pluhurit dhe borës janë të zakonshme.