E dyta ka të bëjë me pacientin. Sepse i gjithë programi ynë për shëndetësinë ka në qendër pacientin, paraja ndjek pacientin. Kjo do të thotë që rimbursimi i barnave do të bëhet në bazë të diagnozës, në mënyrë që asnjë pacient që ka nevojë për një ilaç të veçantë, të mos mbetet pa e marrë këtë mjekim.

Basha sqaroi edhe çështjen e kartës së pacientit që do të ndryshojë mënyrën e përzgjedhjes së mjekut, spitalit apo edhe ilaçit që i duhet pacientit.

Lulzim BashaKarta e pacientit do të mundësojë që pacienti të zgjedhë, te cili mjek familje do të shkojë, te cili specialist do të shkojë ,te cili spital do të shkojë dhe detyra e shtetit është të sigurojë që sistemi i sigurimeve shëndetësore të funksionojë dhe të marrin rimbursimin e duhur ndërkohë që zgjedhjen e kanë ata në dorë.

Faxnews

Previous articleSituata e Covi 19 në të gjithë vendin  është në shifra alarmante, ku në ditët e fundit numri i infektimeve ditore po i kalon 900, ndërkohë që qeveria nuk ka marrë asnjë masë shtesë për pëmirësimin e gjendjes.
Next articleGreqia do të blejë 18 avionë ushtarakë “Rafale” nga Franca, me të cilët synon që të balancojë supremacinë turke në rajon.