Kalendari i përkohshën i F1 ka pësuar ndryshime, sa i takon sezonit të 2021.

Vietnami është hequr nga lista provizore ndërsa Grand Prix i Brazilit do të mbetet në Sao Paulo. Vietnami ishte llogaritur të priste çmimin e tij të parë të parë F1 në vitin 2020 para anulimit të tij për shkak të pandemisë COVID-19 dhe fillimisht u përfshi në draftkalendarin e shpërndarë në ekipet elitare muajin e kaluar.

Por gara në Hanoi nuk do të shfaqet më në kalendar, pasi është hequr për shkak të problemeve të vazhdueshme politike gjatë garës. nëse të gjithë kishin frikë pandeminë, ishte politika ajo që prishi punë, duke pasur parasysh nivelet relativisht të ulëta të infeksionit në Vietnam krahasuar me vendet e tjera ku do të garojë Formula 1. Mungesa do të lërë një boshllëk në kalendarin e përkohshëm midis Çmimit të Madh Kinez në 11 Prill dhe Çmimit të Madh Spanjoll në 9 Maj, dhe e ul kalendarin në 22 gara. Një ndalesë e re me gjasë do të shtohet në bisedimet ën vijim.

Ndryshimi tjetër i madh për 2021 nga planet origjinale është se Grand Prix i Brazilit do të qëndrojë në Interlagos në Sao Paulo për një vit tjetër pavarësisht planeve për të zhvendosur garën në Rio. F1 kishte nënshkruar një marrëveshje me promovuesit për të zhvendosur garën në Rio de Janeiro, me kusht që ata të merrnin miratimin e qeverisë për të ndërtuar një cirkuit të ri në periferi të qytetit.

Kjo ishte menduar të fillonte në 2021, por ezaurimi i afateve ka mbajtur garën elitare në S Paolo. Kampionati nis në Australi në 21 Mars dhe përfundon në Abu Dhabi më 5 dhjetor.