Një 14-vjeçar në Gjermani është “i dyshuar” për goditjen fatale me thikë të një djali gjashtë vjeçar në Pragstdorf, Mecklenburg-Pomerania. “Ky është një krim i pabesueshëm”, tha prokurori.

Më 14 shtator, Joeli i vogël u gjet i plagosur rëndë pranë një fushe futbolli, ku siç u bë e ditur më vonë, kishte shkuar i shoqëruar nga 14-vjeçari, të cilin e njihte “nga ambienti i zonës”, pasi jetonin në të njëjtin fshat me 580 banorë.

Ndërkohë që prindërit kërkonin djalin, adoleshenti, i cili konsiderohej i dyshuar, dha informacione të rreme për të çorientuar hetimet.

“Ne kishim një dyshim që në fillim, por nuk ishte e mjaftueshme për të arrestuar një të dyshuar”, tha më herët sot prokurori Tim Wiseman. Ai tha se 6-vjeçari iu nënshtrua një operacioni në plagët e marra dhe djali u arrestua sot dhe u dërgua në paraburgim, gjë që ai shpjegoi se konsiderohet e pazakontë në atë moshë. “Ai nuk ka shfaqur asnjë emocion kur është arrestuar”, vuri në dukje zoti Wisman dhe shprehu besimin se i arrestuari është autori i krimit, kryesisht për shkak të gjurmëve të ADN-së të gjetura në armën e krimit, thikë. I dyshuari nuk ka folur ende me autoritetet, pas rekomandimit të avokatit të tij.

Mirëpo, sjellja agresive e 14-vjeçarit ishte e njohur tashmë në Pragsdorf. “Ne e dinim nga hetimi se ai ishte sjellë tashmë në mënyrë agresive ndaj fëmijëve të tjerë në të kaluarën”, tha kreu i hetuesisë Olaf Hildebrand, ndërsa sqaroi se deri më tani nuk kishte mbërritur tek autoritetet policore. Ai foli për “një krim brutaliteti i cili është vërtet i paprecedentë”. Sipas BILD, një fqinj kishte raportuar në Byronë Rinore lokale se 14-vjeçari shpesh kërcënonte fëmijët e tjerë me thikë duke u kërkuar para, por, tha ai, përgjigja ishte “nuk mund të bëjmë asgjë”.

Motivi apo rrethanat e krimit mbeten të panjohura për autoritetet dhe, siç shpjegoi zoti Wisman, do të duhet kohë, si dhe një ekzaminim i veçantë psikiatrik.

Si prindërit e viktimës, ashtu edhe shokët e tij të klasës në shkollë tashmë po marrin mbështetje psikologjike.