Metoda e eutanazisë është zgjedhur nga ish-kryeministri i Holandës Dries van Acht dhe bashkëshortja e tij Ezeni për t’u larguar nga jeta. Forumi i të Drejtave, një institut kërkimor i themeluar nga Dries van Acht, njoftoi vdekjen e çiftit të premten.

Të hënën, 93-vjeçari Dries van Acht dhe gruaja e tij në të njëjtën moshë, Ezeni van Acht-Krekelberg, vdiqën në qytetin e Nijmegen dhe u varrosën në një rreth të ngushtë familjar, sipas përditësimit. Vitet e fundit çifti është përballur me probleme të rënda shëndetësore.

“Ai vdiq dorë për dore me bashkëshorten e tij të dashur”, thuhet në njoftimin përkatës në faqen e “The Rights Forum”. Pas shtatë dekadash pranë tij, Ezeni vajza e tij, ishte gjithmonë për Dries van Acht”, thuhet në njoftim. Anëtar i Apelit Kristian Demokrat (CDA), Dries van Acht ishte kryeministër i Holandës nga viti 1977 deri në 1982. Ai ishte një mbështetës i vendosur i krijimit të një shteti të pavarur palestinez dhe kishte kritikuar qeverinë holandeze për një qëndrim të njëanshëm në Lindjen e Mesme

Top Channel