Përfaqësuesja e Shqipërisë në garën evropiane të këngës ‘Eurovision’ është këngëtarja Angela Peristeri  e cila vetëm pak kohë më parë zbuloi se origjina e mbiemrit të saj është për shkak të stërgjyshit të saj grek, i cili jetonte në Korytsa. Sidoqoftë, ajo sqaroi disa herë gjatë intervistës “se ajo është shqiptare”, njësoj si prindërit e saj.

Portali informacionit ‘Himara.gr’ publikoi një video të vjetër nga një intervistë me Peristeri në një stacion televiziv shqiptar, ku, duke iu referuar jetës së saj në Greqi vite më parë, ajo bëri të ditur se kishte dhunuar dy gra greke që mallkuan Shqipërinë.

Duke folur për Top Channel,  në një kohë kur ajo padyshim nuk ishte e interesuar për imazhin e saj në Greqi pasi ishte vendosur përgjithmonë në Shqipëri, Peristeri u pyet nëse mendonte se do të kishte më shumë mundësi në karrierën e saj në Greqi, nëse e fshihte atë origjinën e saj shqiptare ajo u përgjigj në formë kategorike që “Po”.

Ishte prezantuesi i emisionit që në mënyrë krejt të paplanifikuar pyeti këngëtaren:

Anxhela, a është e vërtetë që ju keni dhunuar dy grekë sepse ata fyen Shqipërinë

Në të njëjtën kohë ishte Anxhela që u përgjigj:

Në përpjekje për të justifikuar veprimin e saj, ajo shtoi se fillimi i saj në Greqi ishte i vështirë sepse  përballej me paragjykime për shkak të origjinës së saj shqiptare, me rezultat që në një moment ajo shpërtheu dhe ndërmori këtë veprim.

“Unë nuk jam duke thënë se ata nuk e meritonin atë, por nuk mendoj se reagova siç duhet.”

Sidoqoftë, pak ditë përpara sesa të nisej për në Rotterdam, ku është vendi në të cilën do të zhvillohet këtë vit ‘Eurovizioni’, e ftuar në një emisionin ‘Zonë e lirë’ të Arian Chani në Tv Klan, Peristeri përsëriti kategorikisht se ajo është shqiptare, pavarsisht dëshirës së Çanit që e nxiste të deklarohej greke dhe filo- shqiptare, ashtu si ai.