Punimet për ndërtimin e rrugës që të çon në kampin ku do të qëndrojnë emigrantët, sipas marrëveshjes me Italinë, vijojnë këtë të shtunë.

Rruga nga Kakarriqi drejt Gjadrit do të shtrohet, ndërkohë që po punohet dhe brenda kampit ku do të stresohen dhe refugjatët.

Zbarkimi i tyre do të bëhet fillimisht në portin e Shëngjinit ku do të krijohet një qendër pritëse për ta dhe më pas do të dërgohen në Gjadër aty ku do të stresohen.

Po ashtu, po ndërtohet dhe një mur rrethues disa metra i lartë dhe këto punime pritet të përfundojnë para majit kur është dhe koha që pritet të vine refugjatet.