Në Rusi, dy roje burgu u morën peng nga gjashtë anëtarë të ISIS-it në një qendër paraburgimi në rajonin e Rostovit. “Të burgosurit në njërën prej qelive morën peng dy oficerë policie të burgjeve”, thuhet në një deklaratë.

Negociatat janë duke u zhvilluar për lirimin e tyre. Sipas mediave ruse, mes rrëmbyesve ka ekstremistë që duhet të paraqiten në gjykatë për t’u përballur me akuzat e “terrorizmit”.

Në videot e publikuara në Telegram mund të shihni një ekstremist me një bandë të Shtetit Islamik dhe rrëmbyes të tjerë të armatosur me thika.

Grupi prej gjashtë të burgosurve i kërkuan policisë që t’i siguronte një makinë dhe t’i linte të dilnin nga qendra e paraburgimit. Si kundërpërgjigje, ata premtuan lirimin e pengjeve.

Sipas mediave ruse, tre nga gjashtë terroristët planifikonin të hidhnin në erë ndërtesën e Gjykatës së Lartë në një rajon verior të Rusisë.