Kryeministri i Koresë së Jugut Han Deok-soo i ka dorëzuar presidentit dorëheqjen e tij, pas humbjes së partisë në pushtet nga opozita në zgjedhjet parlamentare.

Gjithashtu shumë nga ndihmësit e ngushtë të kreut të shtetit po përgatiten gjithashtu të japin dorëheqjen pas rezultatit të zgjedhjeve, gjë që vendos Presidentin Yoon Seok-geil. në një pozitë shumë të vështirë pjesën tjetër të mandatit të tij.

Partia Demokratike (opozita zyrtare) fitoi 161 nga 254 mandate dhe së bashku me aleatët e saj do të ketë gjithsej 175 vende në parlamentin e ri, ndërsa Partia Presidenciale e Pushtetit Popullor dhe fraksioni i saj kanë fituar 108 vende.