Kumari mund të jetë një aktivitet i këndshëm për disa, por për ata që janë të fiksuar pas lojërave të fatit me rrezikun e humbjes së pasurisë së tyre, ekziston një rrezik serioz i varësisë.

“Në trurin tonë, qendrat e përfshira në varësinë ndaj lojërave të fatit janë saktësisht të njëjta me ato të varësisë ndaj drogës”, shpjegon Dr. Asim Shah, profesor i psikologjisë dhe shkencave të sjelljes në Kolegjin e Mjekësisë Baylor.

Simptomat paralajmëruese janë të ngjashme me ato të çdo varësie tjetër, shpjegoi Dr. Shah në një njoftim për shtyp të Universitetit.

Bixhozi aktivizon qendrën e shpërblimit të trurit duke shkaktuar një dëshirë për më shumë lojëra dhe më të rrezikshme.

Previous articleVajza dhunohet dhe tërhiqet zvarrë nga bashkëmoshataret! Reagon Policia
Next articleZjarr edhe në Belsh/ Në fshatin Qafë Shkallë, zjarrfikës e banorë në luftë me flakët