NATO ka thënë se Rusia nuk duhet të përshkallëzojë konfliktin në Ukrainë me pretendime të rreme se Kievi po planifikon të lëshojë një të ashtuquajtur “bombë të pistë”.

Jens Stoltenberg, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, tha pas akuzave të përsëritura të Moskës se Ukraina mund të vendoste një armë të tillë, duke shkaktuar frikë se Rusia mund ta përdorte një dhe të fajësonte Kievin.

“Aleatët e NATO-s e kundërshtojnë këtë pretendim. Rusia nuk duhet ta përdorë atë si pretekst për përshkallëzim. Ne mbetemi të palëkundur në mbështetjen tonë për Ukrainën”, shkroi ai në Twitter