TIRANË

Levizje të reja duket së kanë përfshirë edhe institucionin e Presidencës. Kështu zyra e shtypi pranë kreut të Shtetit, bëri me dije se Presidenti Meta ka pranuar dorëheqjen dorëheqjen e z.Bahri Shaqiri nga detyra e Këshilltarit për Çështjet e Sigurisë Kombëtare duke emëruar në këtë post, Spiro Koçi.

Po ashtu Meta ka emëruar Këshilltar Diplomatik, z.Arben Cici, i cili ka mbajtur detyrën e Drejtorit të Kabinetit, ndërsa vendin e tij, do ta marrë Edmond Panariti, i cili njoftoi sot largimin e tij nga LSI.

Njoftimi i plotë:

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z Ilir Meta ka pranuar sot dorëheqjen e z.Bahri Shaqiri nga detyra e Këshilltarit për Çështjet e Sigurisë Kombëtare, për shkak të angazhimeve të tij në të ardhmen, që nuk përputhen me këtë detyrë tepër të rëndësishme.

Presidenti Meta, ka emëruar Këshilltar për Çështjet e Sigurisë Kombëtare, z.Spiro Koçi, i cili deri sot ka ushtruar detyrën e Këshilltarit Diplomatik të Kreut të Shtetit.

Për shkak të forcimit të prioriteteve të reja të Institucionit të Presidentit të Republikës, me qëllim përballimin me sukses të sfidave, që parashtron koha, në funksion të interesit më të mirë qytetar dhe kombëtar, siç janë:

– Sfidat e pandemisë COVID-19 dhe shëndetit publik,

– Sfidat me të cilat përballet faktori shqiptar;

– Shpopullimi i vendit,

– Sfidat në Arsim,

– Sfidat në Mjedis,

Kreu i Shtetit, ka emëruar sot në detyrën tepër të rëndësishme të Drejtorit të Kabinetit, Prof.Dr. Edmond Panariti.

Previous articleUshtarët australianë do të hetohen për kryerje të mundshme të krimeve të luftës në Afganistan
Next article“Me goca të reja nuk bën”/ Jessica i përgjigjet Robertit: Kam prova sa për t’i shkatërruar jetën