Një tërmet me magnitudë 3.7 ka ndodhur vetëm 9 minuta më parë 89 km në verilindje të Athinës, Greqi, njoftoi Observatori Kombëtar i Athinës (NOA). Tërmeti goditi në një thellësi mesatare prej 189.3 km nën epiqendrën afër Athinës, Nomarchía Athínas, Attica, Greqi, në mëngjesin e së shtunës, 27 prill 2024, në orën 11:56

Madhësia e saktë, epiqendra dhe thellësia e tërmetit mund të rishikohen brenda orëve ose minutave të ardhshme pasi sizmologët shqyrtojnë të dhënat dhe përsosin llogaritjet e tyre, ose kur agjencitë e tjera lëshojnë raportin e tyre. Sipas përllogaritjeve paraprake, nuk presim që tërmeti të jetë ndjerë nga shumë persona dhe të mos ketë shkaktuar dëme.