Në të gjithë Bosnje dhe Hercegovinën, reshjet e dendura të shiut shkaktuan ngritjen e nivelit të ujit në të gjitha lumenjtë, derdhjen e ujit nga shtretërit e lumenjve, depërtimin e ujit në ndërtesat e banimit, bizneset dhe objektet ndihmëse, si dhe aktivizimin e rrëshqitjeve të dheut.

Gjendje e fatkeqësisë natyrore është shpallur në Bihaq, Bosanska Krupa, Novi Grad dhe disa qytete e komuna të tjera, njofton N1 Sarajevë.

Në të gjithë Bosnje dhe Hercegovinën, reshjet e dendura të shiut shkaktuan ngritjen e nivelit të ujit në të gjitha lumenjtë, derdhjen e ujit nga shtretërit e lumenjve, depërtimin e ujit në ndërtesat e banimit, bizneset dhe objektet ndihmëse, si dhe aktivizimin e rrëshqitjeve të dheut.

Gjendje e fatkeqësisë natyrore është shpallur në Bihaq, Bosanska Krupa, Novi Grad dhe disa qytete e komuna të tjera, njofton N1 Sarajevë.

Shumë rrugë lokale janë ndërprerë dhe situata më e keqe është në Novi Grad. Shumë shtëpi dhe ndërtesa u zhytën për shkak të rritjes së nivelit të ujit të lumenjve aty pranë, dhe një ngjarje e tillë rezultoi në përmbytjen e stadiumit në Novi Grad.

Stadiumi Slobode “Mlakve” është përmbytur plotësisht, dhe kjo skuadër ka publikuar në rrjetet sociale zyrtare foto nga fatkeqësia dhe dëmet e mëdha që janë shkaktuar. Shqetësuese është situata edhe në Kostajnicë, ku Shtabi për Situata Emergjente ka vendosur që nesër të mos ketë mësim në shkollat ​​fillore dhe të mesme.