Kryeministrin i vendit, Edi Rama po zhvillon ditën e sotme një bashkëbisedim me banorët e Vlorës.

Ai tha se ndërtimi i aeroportit do të sjellë zhvillim të madh ekonomik për qytetarët.

Duke iu përgjigjur pyetjes së një studenteje në lidhje me emigracionin dhe largimin e të rinjve, Rama tha se kjo nuk frenohet, por duhet të krijohen vende të reja pune në Vlorë, më pagë më të lartë.

‘Vende të reja të punës, me paga më të larta. Kjo bëhet përmes investimeve duke rritur mundësitë dhe Vlora i ka shumë. Tani shpresoj të kemi fituesin e për aeroportin e Vlorës dhe portit të ri turistik që shpresojmë të ndërtohet së shpejti.. Na thonë njerëzit ‘s’kanë bukë ‘dhe ti na sjellë ‘aeroporte’, por nëse përgjigjemi me buke aeroportet sjellin bukë. Sjellin konsumatorë, njerëz që duan të hanë, të konsumojnë, duan të shikojnë në hapësira kulturore, etj. Aeroportet nuk janë vetëm stacione autobuzi. Sjellin njerëz që duhet të hanë të flenë të konsumojnë kënaqësi të ndryshme përmes atraksioneve të ndryshme. Duhet të shkojnë në aktivitete artistike. Duhet të marrin shërbime shëndetësore. Kështu që është kjo arsyeja pse 1 euro e investuar në një aeroport sjell 24 euro të tjera. Kjo do të sjellë edhe rritjen e pagës sepse cilësia e shërbimit duhet të jetë më e lartë. Porti turistik është ndryshe, por çon në të njëjtin drejtim”, tha Rama.

Top Channel

Previous article“Sipas disave këtu, nuk kemi ba kurrgja hiç”, Rama uron ditë të mbarë me pamjet nga Rrësheni
Next articleParashikimi i motit/ Vazhdon rritja e temperaturave dhe mot i qëndrueshëm