Komisioneri për Zgjerimin e BE, Oliver Varhelyi ka thënë se Shqipëria është gati për të hapur negociatat me Bashkimin Europian. Ai ka theksuar gjatë konferencës së përbashkët me kryeministrin Edi Rama se Greqia nuk duhet të bllokojë procesin, pasi puna e vendit është pozitive dhe këtë e ka treguar gjatë gjithë kësaj kohe.

“Pra, ju dëshironi që unë të flasë për Shqipërinë në mënyrë negative? Nuk do ta bëj këtë, puna e Shqipërisë është pozitive. Hapat tuaj e kanë treguar këtë dhe ja ku jemi. Ne jemi të dakordësuar në Bruksel se Shqipëria është gati për hapat e parë për në Bashkimin Europian. Nuk e kuptoj dot pse nuk e marrim dot ne këtë vendim dhe pse është hapi i radhës. Nuk mund të ndërtohen marrëdhënie të mira me fqinjin nëse e bllokon për të ecur përpara. Ndërsa ne po përpiqemi të ndihmojmë dhe muajin tjetër do të kemi  konferencën ndërqeveritare të radhës, ku do të diskutojmë për hapjen e negociatave, sepse ne dëshirojmë që të hapim negociatat me grup kapitullin e parë”, u shpreh ndër të tjera./abcnews.al