Kuvendi i Shqipërisë do te mblidhet sot në seancën e radhës plenare. Në rendin e ditës janë parashikuar 14 pika, ku mes tyre janë disa projektligje, projektvendime, si edhe raporti vjetor i Këshillit Kombëtar të Integrimit Evropian.

Pjesë e pikave të rendit të ditës do të jetë dhe votimi i raportit për mandatin e deputetes socialiste Olta Xhaçka, nëse mandati i saj do të shkojë për verifikim në Gjykatën Kushtetuese, siç është dhe kërkesa e paraqitur nga opozita. Pritet vendimi i socialistëve, pasi në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve nuk u dol me një vendim, por çështja u kalua për votim në seancën plenare të së enjtes.

Po ashtu, gjatë seancës së sotme plenare pritet të votohet edhe ngritja e komisionit të posaçëm parlamentar “Për të koordinuar dhe mbikëqyrur të gjitha veprimet institucionale për të luftuar dezinformimin dhe format e tjera të ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike të vendit”.