Një burrë i akuzuar për vepra terroriste foli për një plan në lidhje me Princin George dhe Familjen Mbretërore duke helmuar akulloren.

Sahayb Abu, 27 vjeç, po gjykohet në Old Bailey i akuzuar për planifikim të akteve terrorist gjatë pandemisë COVID-19.

Gjykata dëgjoi se, kur fliste me një oficer të fshehtë të policisë, Abu foli për planin për të synuar Princin George dhe anëtarët e tjerë të Familjes Mbretërore, i cili përfundoi në një person që u dënua me 28 vjet burg.

Në një regjistrim të bisedës nga viti i kaluar i luajtur në juri, Abu dëgjohet duke thënë: “Ata po përpiqen ta bëjnë sikur ai ‘personi i burgosur’ ishte duke synuar foshnjën, ai ishte duke synuar familjen, Familjen Mbretërore.

“E dini se cili ishte plani i tij? Thuaj sikur shtëpia e Familjes Mbretërore është atje, shkoni në Sainsbury më të afërt dhe vendosni helm në akulloret kështu që Familja Mbretërore do të shkojë dhe do të blejë akulloret nga atje.

“Ata do të shkojnë të blejnë disa akullore dhe më pas ka të ngjarë që djali t’i hajë ato.” Abu u arrestua më 9 korrik të vitit të kaluar.

(S.D/Faxweb.al)

Previous articleSpitalet plot/ 19 pacientë humbin betejën me Covid-19. Mbi 1 mijë raste të reja
Next articleI izoluar prej 7 ditësh në mes të dëborës, qeni shpëton alpinistin në lartësinë 700 m