Nëse nuk keni ngrënë mjaftueshëm midhje gjatë sezonit të verës, duhet t’i konsumoni patjetër tani.

Vjeshta është një kohë ideale për t’u kënaqur me këto fruta deti, pasi janë më të pasura dhe më të shijshme ndërsa moti bëhet më i freskët.

Midhjet janë një burim proteinash me pak yndyrë dhe kalori, dhe ato janë të pasura me acide yndyrore omega-3. 

Jo vetëm që midhjet e kultivuara janë të disponueshme gjerësisht – ato janë gjithashtu një zgjedhje e qëndrueshme e ushqimeve të detit. “Midhjet ndihmojnë në mbajtjen e mjedisit të shëndetshëm duke hequr papastërtitë nga uji që i rrethon”, tha Joshua Stoll, profesor i asociuar në shkollën detare të Universitetit të Maine.

Midhjet gjithashtu prodhojnë dukshëm më pak emetime të gazeve serrë sesa burimet e tjera të proteinave të kultivuara si viçi, qengji dhe derri, sipas një studimi të fundit.

Top Channel