Me arrestimin e një shqiptari 51-vjeçar, departamenti i drejtësisë së Antwerp beson se ka kapur autorin e një vrasjeje të tmerrshme të një prostitute 17-vjeçare në vitin 1999. Trupi i vajzës u gjet natën e 16 majit 1999 në Dries në Antwerp. Rumunia Iona B. rezulton të jetë goditur me thikë dhe si pasojë e këtyre plagëve ka ndërruar jetë.

Mjeku ligjor numëroi rreth 20 të prera dhe plagë me thikë. Hetimi zbuloi se viktima ishte parë me tutorin e saj të dyshuar në një kafene aty pranë pak para vdekjes së saj. Dëshmitarët kishin parë një burrë duke ikur, që mësohet që gjatë gjithë këtyre viteve, ka qëndruar në Belgjikë me një identitet të rremë.

Sipas mediave belge, ai arriti të arratisej jashtë vendit dhe, megjithë hetimet e fuqishme në Evropë, nuk u kap dot. Rasti më pas u kthye në një rast të ftohtë.

Pas konsultimit midis zyrës së prokurorit publik të Antwerp dhe Policisë Gjyqësore Federale (FGP), hetimi u rihap dhe provat e ADN-së u ekzaminuan përsëri në vitin 2020. Tani doli se ishte e mundur të përcaktohej një profil i ADN-së në një dorezë që ishte lënë në vendin e ngjarjes.

I dyshuari mësohet se është larguar nga Shqipëria në vitin 1993 dhe ka mbërritur në Itali në vitin 2002. Ai kishte përdorur një identitet të rremë për këtë. Në Itali ai u kontrollua disa herë nga policia, por nuk u arrestua.

Sipas Gazet van Antwerpen, ai u arrestua përfundimisht në Romë këtë pranverë, ndërsa u dërgua në Belgjikë më 5 prill. Një test krahasues i ADN-së tani ka vërtetuar një përputhje pozitive me ADN-në e të dyshuarit, çka solli dhe arrestimin e tij.