Kundërshtari i Erdoganit në garën presidenciale të Turqisë ka ngritur zërin ndaj migrantëve të enjten, duke u zotuar se do t’i kthejë të gjithë në vendet e tyre pasi të zgjidhen në balotazhin e 28 majit.

Kemal Kilicdaroglu, kandidati i një aleance opozitare me gjashtë parti, fitoi 45% mbështetje në votimin e së dielës, ndërsa Erdogan mori 49.5%, duke rënë pak nga shumica e nevojshme për të shmangur një balotazh.

Komentet e fundit të Kilicdaroglu erdhën mes pritjeve që një kandidat i tretë në garën presidenciale do të shpallte vendimin e tij për balotazh. Sinan Ogan, një politikan nacionalist i mbështetur nga një parti kundër refugjatëve mori 5.2%, gjë që e bëri atë një mbret në votat e balotazhit.

Duke iu drejtuar anëtarëve të partisë së tij në selinë e Partisë së tij Republikane Popullore (CHP), Kilicdaroglu mbajti tonin e tij sfidues kundër politikave të Erdoganit për migracionin.

“Erdogan, ke lejuar qëllimisht 10 milionë refugjatë në Turqi. Madje ke vënë në shitje shtetësinë turke për të marrë vota të importuara,” tha Kilicdaroglu, pa dhënë prova.

Turqia pret popullsinë më të madhe të refugjatëve në botë prej rreth 4 milionë, sipas shifrave zyrtare.

“Unë po shpall këtu: Unë do t’i kthej të gjithë refugjatët në shtëpitë e tyre pasi të zgjidhem president,” shtoi ai.

Në fushatën e tij elektorale, Kilicdaroglu kishte thënë se kishin plane për t’i dërguar sirianë në Turqi në shtëpi brenda dy viteve pasi kishin bërë një marrëveshje me presidentin sirian Bashar al Assad për sigurinë e tyre dhe duke u koordinuar me OKB-në.

Previous articleLlogaraja “nën pushtetin” e mjegullës
Next articleTentoi të dilte nga Shqipëria me pasaportë çeke të falsifikuar, pranga 46-vjeçares iraniane