Genomet e lashta mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milion dhe 1.65 milion vjet, zbuloi një studim i fundit.

Shkencëtarët kanë gjetur sekuencën më të vjetër të ADN-së në botë, nga një mamuth që jetoi më shumë se një milion vjet më parë. Genomi vjen nga dhëmbët e mamuthëve që u ruajtën në lindje të Siberisë, sipas një studimi të botuar në revistën shkencore Nature Wednesday.

Një ekip studiuesish nxorën ADN-në nga tre ekzemplarë mamuthësh që u gërmuan në vitet 1970. Genomet antike mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milion dhe 1.65 milion vjet, tha studimi.

Para këtij zbulimi, mostra më e vjetër e ADN-së e regjistruar ishte nga një kal që jetonte midis 560,000 dhe 780,000 vjet më parë, njoftoi CNN.

Top Channel

Previous articleTheu masat anti-covid, Këlliçi gjobitet me 50 milionë lekë, mesazhi që la në procesverbal
Next articleBurri pozoi për foto me gruan shtatzënë ‘disa minuta para se ta shtynte në humnerë’