Dikur shqiptarët lidhnin martesa të rreme me të huaj për të siguruar një pasaportë Europiane

Por një fenomen i ri po ndodh në ditët e sotme në Shqipëri. Ata  që dëbohen dhe marrin ekspulse, duke u ndaluar për një kohë të gjatë të hyjnë në zonën Shengen, e kanë gjetur zgjidhjen; kryejnë martesa fiktive për të marrë mbiemrin e grave.

“Thjesht vajtëm në gjendje civile, tha dhe dua te bej martese, ky është burri im thashë  dua të mbajë mbiemrin tim i thashë ok tha.

“Ka qenë i dënuar edhe më parë me Spanjë mos gaboj  tani dua ta shkëpus se ja bëra për nder”

Mbiemri i ri që marrin nga gratë u shton shanset të dëbuarve te mos pikasen në kufijtë e Europës. Të dhënat zyrtare tregojnë se rreth 220 burra në vit zgjedhin këtë maskim.

“Më shumë janë fiktive, por ka nga ata qe lidhin martese me bashkëshortët e tyre, por marrin mbiemrin e bashkëshortes per te vijuar me tej rrugëtimin e tyre.

Top Channel

Previous articleFotot/ Kujdes nga këto dy mesazhe në Whatsapp! Nëse u ktheni…mund t’iu vjedhin të dhënat
Next articleKryemadhi: Projekti ‘mëso dhe fito’ për punësimin e të rinjve, një nga 5 prioritetet tona më mira