Kosta K. (14) ka hyrë herët në mëngjes me armë në shkollën “Vladislav Ribnikar” në Vraçar dhe ka vrarë nëntë persona me armën e babait të tij. Ai vrau portierin e shkollës, tetë nxënës dhe e planifikoi krimin për një kohë të gjatë.

Studenti i dyshuar e kishte planifikuar krimin në dhomën e tij për një muaj, e dinte kodin e kasafortës ku i ati mbante armët, madje shkoi në poligonin e qitjes ku ushtronte qitjen.

Nuk dihet motivi i krimit të tmerrshëm dhe në festën e përgjakshme të Kosta K-së mbetën të vrarë nëntë persona dhe gjashtë u plagosën.

Kosta K. e kishte planifikuar krimin prej kohësh, siç dëshmohet nga letrat që policia gjeti në dhomën e tij.

Bëhet fjalë për një skicë të shkollës, sipas katit, por edhe për një listë të personave që ka në plan të vrasë.

E sigurt është se Kosta K. ushtronte qitjen në periudhën e kaluar, çka shpjegon faktin se 14-vjeçari dinte të mbante armën. Ai qëlloi me dy pistoleta, ndërroi gëzhoja.

“Sipas informacioneve jozyrtare, ai ka shkuar në poligone me babanë e tij, ka ushtruar qitjen. Çfarë mund të them, a duhet të përfshihet në këtë një fëmijë 12, 13 vjeç? Edhe ndaj babait do të merren masa ligjore”, ka sqaruar ministri Gashiq.

Nuk dihet se si është e mundur që një i mitur të lejohet të hyjë në poligonin e qitjes, por edhe të qëllojë në objektin në fjalë.

Gashiq gjatë konferencës së sotme ka theksuar gjithashtu se babai i Kosta K. kishte patentë për armë, të lëshuara në vitin 2016 dhe 2017 dhe se babai i tij pretendonte se ato ishin të mbyllura me kod.

“Kosta K. (14) i ka planifikuar vrasjet për një muaj, në banesë është gjetur një listë me emrat e studentëve që planifikonte të vriste”

Megjithatë, është gjithashtu e qartë se djali i dyshuar kishte kodin e kasafortës së lartpërmendur nga i cili kishte marrë armët.

Në vendngjarje janë gjetur tre gëzhoja të plota plumbash dhe dy pistoleta.

Kujtojmë se Kosta K. ka hyrë në shkollën “Vladislav Ribnikar” rreth orës 8 të mëngjesit të sotëm dhe ka vrarë nëntë persona. Pas festës së përgjakshme, ai thirri policinë dhe tregoi se çfarë kishte bërë.

Prokuroria e Lartë Publike ka bërë të ditur të gjithë krimin, dhe meqenëse i mituri i dyshuar nuk ka mbushur moshën 14 vjeç, nuk mund të mbajë përgjegjësi penale.

Previous article5 receta të shpejta për një mëngjes të shëndetshëm
Next articleVdes një i burgosur në Fier, shoku i dhomës vuri në alarm rojet