Një fëmijë 1-vjeç vdiq pasi u la në një furgon të nxehtë në një çerdhe në Omaha, Nebraska të hënën, sipas policisë lokale.

Autoritetet iu përgjigjën një thirrjeje për një fëmijë që nuk reagonte rreth orës 15:06 të hënën dhe mbërritën në Kidz of Future Child Development Center për të zbuluar se Ra’Miyah Worthington ishte lënë në një makinë të nxehtë për një kohë të papërcaktuar.

Omaha është aktualisht nën një paralajmërim të të nxehtësit të lartë dhe temperaturat të hënën u rritën deri në 37 gradë, sipas Shërbimit Kombëtar të Motit. Temperaturat brenda një makine zakonisht mund të rriten 20 gradë në 10 minuta dhe mund të jenë shumë më të larta se jashtë në më pak se një orë.

  • Repartet lokale të zjarrfikësve dhe mjekët e transportuan fëmijën në një qendër mjekësore aty pranë ku ajo u deklarua e vdekur, tha policia. Policia arrestoi shoferin e furgonit, 62-vjeçarin Ryan Williams, për abuzim të fëmijëve nga neglizhenca që rezultoi në vdekje.
  • Sipas njësisë që heton ngjarjen tragjike, Williams është një punonjës zyrtar i Qendrës së Zhvillimit të Fëmijëve në të Ardhmen, Kidz dhe furgoni konfirmohet se i përket çerdhes për përdorim në transportin e fëmijëve. Departamenti i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore ka hapur gjithashtu një hetim për vetë kujdesin ditor dhe do të shqyrtojë licencimin e objektit.
  • Ndërkohë që hetimet po vazhdojnë, policia ende nuk ka konfirmuar se sa kohë ka mbetur fëmija në furgon. Ata thanë se kujdesi parashkollor ka qenë bashkëpunues në hetim.
  • Prindërit Rianna Worthington dhe Sina Johnson i thanë stacionit lokal WOWT se ata kishin dërguar tre nga fëmijët e tyre në kujdesin ditor atë mëngjes. Ata thanë se një aplikacion për prindërit tregoi se Ra’Miyah nuk ishte regjistruar kurrë në objekt, duke i shtyrë ata të besonin se ajo nuk ishte nxjerrë kurrë nga makina pasi e morën atë mëngjes.
  • “Puna ime është se si mund të harrosh një fëmijë që e fute vetë në makinë, por i hoqët dy të tjerët? Si e harroni një kur zbrisni dy nga furgoni? Si e harrove fëmijën tim?”.
  • Sipas një GoFundMe të hapur për familjen, Ra’Miyah ishte më e vogla nga gjashtë fëmijët. Kujtimet e shpërndara nga miqtë dhe familja në mediat sociale treguan Ra’Miyah duke qeshur, buzëqeshur dhe kërcyer dhe e përshkruan atë si një fëmijë “të lumtur” dhe “të gëzuar” që e donte ushqimin.
  • Postimet që shprehin mbështetje për prindërit kanë vërshuar në Facebook dhe platforma të tjera të mediave sociale, me shumë që bëjnë thirrje për drejtësi dhe mbyllje të çerdheve.