Në mbledhjen e rradhës së këshillit bashkiak të Elbasanit të mbajtur gjatë ditës së sotme kanë vijuar debatet s ai takon miratimit të pikave të ditës të propozuara. Opozita ashtu si më herët ka qenë inekzistentë në sallë duke mos marrë guximin të votoj as kundër rendit të ditës pavarësisht pakënaqësisë së shprehur me fjalë. Debatet kanë vijuar midis këshilltarit të PSD Erion Murataj, PDS Sokol Sinani dhe kryetarit të këshillit bashkiak, votat e të cilëve e çuan mazhorancën në me 24 vota pro duke mos marrë shumicën prej 26 votash.