Fermeri i pulave Joe Simonton pohoi se ai u vizitua nga të huajt rreth orës 11 të mëngjesit më 18 prill 1961 dhe se ata i shërbyen disa petulla ndër-galaktike.

Z. Simonton, në kohën e takimit të pretenduar, u vizitua në fermën e tij në lumin Eagle, Wisconsin, SHBA, nga një objekt të cilin e pa duke u ulur në kopshtin e tij, raporton Daily Star.

Ai kujtoi duke dëgjuar tingullin e “gomave të buta në trotuarin e lagur” dhe shkoi për të hetuar, ai pa një objekt metalik si UFO , të cilin ai e përshkroi se shfaqej si dy tasa të kthyeshëm me “tuba shkarkimi” në buzë.

Z. Simonton tha se objekti nuk prekte tokën dhe se pasi ai hapi një “portë” në anën e tij, ai u takua me tre alienë të cilët kishin një lartësi prej 1.5 metrash, të veshur me rroba të zeza ose blu të kaltër me këmisha dhe helmeta.

Simonton i tha shtypit, se ekuipazhi dukej se ishte me “origjinë italiane” dhe rreth 25 ose 30 vjeç.

Njëri nga okupatorët i dha dëshmitarit një kavanoz “metalik” me dy doreza, duke treguar me gjeste se i duhej ujë për të pirë, duke e mbajtur kavanozin në gojë.

Si mikpritës i mirë, Simonton pranoi kërkesën dhe shkoi në shtëpinë e tij për të mbushur enën e ujit, të cilën ai e kujtoi se peshonte “pak më shumë se alumini”.

Një raport i Forcës Ajrore të “takimit” thotë: “Duke parë diskun ai pa një burrë që ‘gatuante’ në një lloj pajisjeje gatimi pa flakë.”

“Shefi i kuzhinës”, i cili kishte vija të kuqe në pantallona, ​​i dha Simonton katër petulla të nxehta me diametër rreth 7.5 cm, me vrima të vogla.

Astronomi J Allen Hynek u dërgua nga Forca Ajrore e SHBA për të hetuar pas incidentit.

Ai mori një nga petullat për analiza qeveritare në Qendrën e Inteligjencës Teknike të Forcave Ajrore.

Ata zbuluan se ishin bërë nga mielli, sheqeri dhe yndyrat.

Në një libër që heton incidentin e quajtur The W-Files: Raportet e Vërteta të Fenomeneve të Pashpjegueshme të Wisconsin nga Jay Rath, autori shkruan: “Sidoqoftë u përfol se gruri në petull ishte i një lloji të panjohur”.

Dr Hynek shkroi në raportin e tij: “Nuk ka dyshim që Z. Simonton mendonte se kontakti i tij kishte qenë një përvojë e vërtetë”.

Vendimi zyrtar i Forcave Ajrore për Incidentin e Pancake Simonton e etiketoi atë si “Të pashpjegueshëm”.

ora tv

Previous articleIndustria e Turizmit Shqiptar ne mes te 4 rrugeve ,e braktisur nga qeveria !
Next articleGjithçka Mbi Super Vlerat e Lëngut të Karrotave