Sektori i turizmit të Greqisë pritet të rimëkëmbet verën e ardhshme pas një rënieje dramatike të të ardhurave për shkak të pandemisë së koronavirusit .

Turizmi është drejtuesi kryesor i ekonomisë së Greqisë, duke zënë rreth 20% të prodhimit të tij dhe duke punësuar mijëra punëtorë.

Tarifat e këtij sektorit janë thelbësore për vendin i cili doli nga ndihma e tretë ndërkombëtare në vitin 2018 pas një krize prej 5 vitesh.

Yannis Retsos, kreu i konfederatës turistike të vendit (SETE), është shprehur se të ardhurat nga turizmi gjatë vitit 2020 kishin arritur në 4 miliardë Euro, nga 18 miliardë në 2019, për shkak të kufizimeve të udhëtimeve për të  frenuar përhapjen e koronavirusit.

Greqia pret që ekonomia e saj të rritet gjatë këtij viti në mënyrë që edhe shtetet e tjera të lejojnë lëvizjen. Sipas ekspertëve, kjo rritje pritet të vijë nga Maji me shumë gjasa atëherë kur fillon edhe sezoni turistik në vend.

Bazuar në të dhënat e fundit zyrtare nga Banka e Greqisë, ardhjet e turizmit ranë 76% në periudhën Janar-Tetor. Greqia aktualisht ka raportuar 138 mijë infeksione dhe 4,838  vdekje. 

Vendi ka qenë në një bllokim mbarëkombëtar që nga fillimi i Nëntorit dhe lejoi që vetëm parukeritë dhe libraritë të hapen sërish për sezonin e Krishtlindjeve.

Previous articleCovid nuk ndalon lojërat olimpike
Next articleBritania jashtë BE -së