Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve në KQZ ka rrëzuar ankimimin e Partisë Socialiste për të mos regjistruar në zgjedhje kandidatin e pavarur në Sarandë Gjergji Mërkuri. Me një vendim unanim të 5-të anëtarët e KAS-it, kanë vendosur se pretendimi i Partisë Socialiste nuk mbron asnjë interes të ligjshëm për kundërshtimin e vendimit të KZAZ për miratimin e kandidatit të pavarur Gjergji Mërkuri.
Kujtojmë se Mërkuri ka bërë një kallëzim penal në prokurori ndaj kryetarit të Partisë Socialiste në Sarandë Eleron Gjoni, për pengimin e garimit në zgjedhje.
Në kallëzim janë paraqitur prova për kërcënime ndaj firmëtarëve për të rekovuar mbështetjen ndaj kandidatit të pavarur.
Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve ka rrëzuar pretendimet e Partisë Socialiste duke, legjitimuar kandidmin e Mërkurit në zgjedhje.

Previous articleBindja Demokratike e para parti opozitare që merr angazhime publike!
Next articlePas refuzimit për të marrë pjesë në zgjedhje, Lista Serbe thirrje për kryengritje në veri: Qytetarët janë rrahur nga policia e Kosovës