Një njoftim nga ministria e arsimit e Kinës ka bërë bujë pasi sugjeroi se të rinjtë kinezë janë bërë shumë “femëror”.

Mesazhi është kritikuar si seksist nga shumë përdorues në internet , por disa thonë se meshkujt e famshëm të Kinës janë pjesërisht fajtorë.

Për një kohë, qeveria e Kinës ka sinjalizuar shqetësimin se modelet më të njohura të burrave të vendit nuk janë më të forta, figura atletike si “heronjtë e ushtrisë”. Edhe Presidenti Xi Jinping, një entuziast i njohur i futbollit, ka kohë që kërkon të kultivojë yje më të mirë të sportit.

Propozimi për të parandaluar “feminizimin e adoleshentëve meshkuj”, u bëri thirrje shkollave që të reformojnë plotësisht ofertat për edukimin fizik dhe të forcojnë rekrutimin e mësuesve.

Teksti këshillonte rekrutimin e atletëve në pension dhe njerëzve me prejardhje sportive si dhe “zhvillimin e fuqishëm” të sporteve të veçanta si futbolli me qëllim të “kultivimit të mashkulloritetit të studentëve”.

Është një shtytje vendimtare në një vend ku media në të vërtetë nuk lejon asgjë tjetër përveç imazheve të “përgjegjshëm shoqëror”.

Majin e kaluar, një delegat i organit më të lartë këshillimor të Kinës, Si Zefu, tha se shumë nga meshkujt e rinj të Kinës janë bërë “të dobët, të ndrojtur dhe vetë-zvogëluar”.

Ka një prirje midis meshkujve të rinj kinezë drejt “feminizimit”, pohoi ai, i cili “do të rrezikonte në mënyrë të pashmangshme mbijetesën dhe zhvillimin e kombit kinez” nëse nuk “menaxhohet në mënyrë efektive”.

Si Zefu tha se mjedisi i shtëpisë ishte pjesërisht fajtor, me shumicën e djemve kinezë që rriteshin nga nënat ose gjyshet e tyre. Ai gjithashtu vuri në dukje se tërheqja në rritje e njerëzve të famshëm të caktuar do të thoshte se shumë fëmijë “nuk dëshironin të ishin” heronj të ushtrisë “më.

Pra, ai sugjeroi, shkollat ​​duhet të luanin një rol më të madh në sigurimin e të rinjve kinezë që të marrin një arsim të ekuilibruar.

Top Channel

Previous articleLondër/ Burri i dyshuar me koronavirus masakron gruan: Më tha të dal nga shtëpia e të vdes në rrugë
Next articleÇau me “Skoda”-n e tij murin e ambasadës gjermane, Meta takon heroin e 2 Korrikut ’90