Sot bëhen 28 vjet që kur indiano amerikani, Balamurali Ambati, 17 vjeç, diplomohet për mjekësi duke u bërë mjeku më i ri në botë.

Në moshën 11 vjeçare, Ambati përfundoi shkollën e mesme dhe u bë bashkë-autor i një libri mbi SIDA-n.  Ambati përfundoi diplomën e tij Bachelor në Mjekësi dhe Bachelor të Kirurgjisë (MBBS) nga Kolegji Mjekësor Gandhi në Hyderabad, Indi.

lKur kishte 13 vjeç, ai mbaroi universitetin e Nju Jorkut dhe pas 4 vjetësh mori diplomën e mjekut okulist.

Aktualisht, de Ambati është profesor në Universitetin e Utahs.

Top Channel