Organizata kurde PKK mori përgjegjësinë për sulmin me bombë që ndodhi mëngjesin e sotëm në Ankara, që rezultoi me vdekjen e dy prej sulmuesve dhe plagosjen e dy oficerëve të policisë, raportojnë mediat turke.

“Një akt sakrifice u krye kundër ministrisë së brendshme turke nga një grup i lidhur me Brigadën tonë të Pavdekshme,” tha grupi i armatosur për median e lidhur me kurdët ANF.

Më herët, presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan, në një fjalim në parlamentin turk, paralajmëroi “terroristët” dhe Bashkimin Evropian, i cili e bën Turqinë “të durojë 40 vjet”, disa orë pas sulmit vetëvrasës, për të cilin nuk ka asnjë përgjegjësi. që rezultoi me plagosjen e dy policëve, në qendër të kryeqytetit, Ankara.

“Turqia nuk pret më asgjë nga Bashkimi Evropian që na bën të qëndrojmë në derën e tij për 40 vjet”, tha kreu i shtetit në fillimin e mandatit të ri parlamentar.

Në vend të kësaj, ai nuk përmendi procesin e anëtarësimit të Suedisë në NATO, të cilin deputetët duhet ta ratifikojnë gjatë këtij mandati parlamentar.

“Ne i kemi mbajtur të gjitha premtimet që i kemi bërë BE-së, por ata nuk kanë mbajtur pothuajse asnjë prej tyre,” tha Rexhep Tajip Erdogan, duke shtuar se ai nuk do të “toleronte kërkesa apo kushte të reja në procesin e pranimit” të Turqisë.

“Nëse ata synojnë t’i japin fund procesit të pranimit që ekziston vetëm në letër, ky është vendimi i tyre,” tha ai.

Zemërimi i presidentit rrjedh nga një vendim i fundit i Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut, i cili kritikoi Turqinë këtë javë për dënimin e një njeriu për akuza për terrorizëm bazuar vetëm në përdorimin e tij të aplikacionit të koduar të mesazheve ByLock.

Erdogan po fliste disa orë pas sulmit vetëvrasës para ministrisë së brendshme, në të cilin u vranë dy sulmuesit.

“Kriminelët që kërcënojnë paqen dhe sigurinë e qytetarëve nuk i kanë arritur qëllimet e tyre dhe as nuk do t’i arrijnë ato”, tha ai.