Në një qytet të vogël në Kaliforninë jugore, Idyllwild, ekziston një qen që ka një arsye më shumë për të festuar 4 Tetorin, Ditën Botërore të Kafshëve. Maks i Tretë, siç sugjeron emri i tij, është kryetari i tretë me katër këmbë radhazi që zgjidhet. Gjithçka filloi në vitin 2012 me 12-vjeçarin e atëhershëm Max the First, një retriever i artë që gëzonte mbështetjen financiare të Animal Rescue Friends (ARF). Maksit të Parë iu desh të luftonte një fushatë të ashpër zgjedhore, pasi ai kishte 14 qen të tjerë dhe disa mace si kundërshtarë politikë.

Për fat të keq, detyrat e tij politike rezultuan shumë të vështira, pasi ai vdiq vetëm nëntë muaj pasi i mori ato. Por menjëherë u gjet një pasardhës i denjë, Maks i Dytë, gjithashtu një Golden Retriever. Pas nëntë vitesh të Maks-it të Dytë ndoqi i Treti, një tjetër Golden Retriever.

Në fakt, Maks i tretë merr pjesë në shumë evente, duke i gëzuar banorët e tij që e duan gjatë gjithë kohës dhe nxitojnë të fotografohen me kryetarin e tyre. Dhe sigurisht, siç e dikton roli i tij, ai nuk mungon të vizitojë struktura të ndryshme të qytetit, si shkolla e spitale, duke përhapur gëzim kudo.