Kryeministri Edi Rama ndodhet në Turqi për me ftesë të Presidentit Erdoğan për të marrë pjesë në ceremoninë e hapjes së Lojërave të Solidaritetit Islamik. 

Në këto lojra merr pjesë edhe skuadra olimpike shqiptare.Në njoftimin e kryeministrisë thuhet se gjatë vizitës në Turqi ai do të ketë dhe një takim të rëndësishëm pune në Ankara mbi ecurinë e projekteve të bashkëpunimit.