Policia Rrugore ka paralajmëruar të gjithë shoferët të cilët kanë në makinën e tyre një pasagjerë fëmijë nën moshën 12-vjeç, se duhet të vendosin rripat e sigurisë. Në të kundërt, do të gjobiten me masë administrative, nga 5000 deri në 15 000 lekë.

Në rast se shkelësi është drejtuesi i mjetit, përveç masës së parë administrative, atij i vendoset edhe masa administrative plotësuese pezullim i lejes së drejtimit për një periudhë nga 6 deri në 12 muaj.

Njoftimi i Policisë: 

Tiranë 

Për të krijuar një mjedis sa më të sigurtë për përdoruesit e rrugës dhe për qytetarët, Policia Rrugore është angazhuar maksimalisht për evidentimin dhe ndëshkimin e drejtuesve të mjeteve të cilët konstatohen duke shkelur rregullat e qarkullimit rrugor.

Si rezultat i kontrolleve janë evidentuar dhe goditur raste të drejtuesve të automjeteve të cilët mbajnë fëmijë nën moshën 12 vjeç, pa sistemet e fiksimit.

Kushdo që nuk përdor rripat e sigurisë dhe sistemet e fiksimit, të parashikuara për pasagjerët deri në 12 vjeç, ndëshkohet me masë administrative, nga 5000 deri në 15 000 lekë. Kur shkelja i takon një fëmije në moshë jomadhore, përgjegjësia bie mbi drejtuesin e mjetit ose mbi atë që është ngarkuar me mbikëqyrjen e fëmijës, kur ai ndodhet aty në çastin e kryerjes së shkeljes.

Në rast se shkelësi është drejtuesi i mjetit, përveç masës së parë administrative, atij i vendoset edhe masa administrative plotësuese pezullim i lejes së drejtimit për një periudhë nga 6 deri në 12 muaj.

Previous articleArtan Hoxha merret në pyetje nga autoritetet belge: Kanë zbërthyer mijëra biseda në SKY, kanë dalë emra politikanësh
Next articleFOTO: Festoi 34 vjetorin e lindjes, Bebe Rexha dhuron spektakël me foto sensuale