LSI prezantoi programin e saj për arsimin në qytetin e Elbasanit.

E ndërsa sot sfidat e vendit janë nga më të mëdhatë që kemi kaluar nga kriza e punësimit tek ndalimi i shpopullimit LSI e gjen zgjidhjen tek arsimi cilësor për të rinjtë dhe të rejat, si dhe dhe punësimi dinjitoz për ta.

Pjesë e programit është dhe vendosja në dispozicion të arsimit të 5 % të Prodhimit të Brendshëm Bruto, kërkesë kjo e kërkuar me këmbëngulje dhe nga studentët në protestën e 2018.

 Një kërkesë të tillë e premtoi Rama me ardhjen në qeveri në 2013 por nuk e realizoi dhe studentëve u tha se ishte e pamundur.

Kryetarja e LSI-së tha se kontribuuesit e këtij programi janë profesorë dhe profesionistë ,mësues e studentëve që janë angazhuar në hartimin e këtij program.

“Vullneti ynë politik në qeverisje do të fokusohet për ta bërë realitet këtë program, i cili është shumë i thjeshtë, shumë real, i prekshëm dhe shumë i mundshëm, në mënyrë të tillë që t’u krijojmë mundësinë të rinjve dhe të rejave tanë, që të kenë një arsim cilësor, një sistem arsimor të detajuar, por të prekshëm dhe të domosdoshëm për të ecur përpara dhe për të qenë të barabartë me të gjithë bashkëmoshatarët e tyre, jo vetëm në Rajon, por edhe më gjerë. “ tha Kryemadhi.

Programi i LSI-së

Ora news