Këshilli i BE-së arrin marrëveshje të re me Shqipërinë për FRONTEX. Sipas kësaj marrëveshjeje do të ndërmerren operacione të përbashkëta për parandalimin e emigracionit të paligjshëm.

Në pikat kufitare në Shqipëri do të ketë ekipe të menaxhimit të kufirit të FRONTEX, të cilët do të ushtrojnë kompetenca si psh. kontrolle.

FRONTEX është një agjenci e menaxhimit të kufirit e ngritur nga Bashkimi Evropian.

Më herët, gjatë muajit qershor, ish-ministri i Brendshëm Bledi Çuçi nënshkroi një marrëveshje me Drejtorin Ekzekutiv të FRONTEX, Hans Leijtens për forcimin e bashkëpunimit në mbrojtjen e të drejtave themelore dhe në ruajtjen e dinjitetit të atyre personave që kalojnë kufirin.

Previous articleQeveria përcakton metodologjinë e kostos së studimeve në Mjekësi, ja si do bëhet përllogaritja për çdo student
Next articleDyshohet se shpërndanin drogë pranë shkollave, arrestohen nëntë persona