Rusia do të përfaqësohet nga ministri i saj i jashtëm në samitin e G20 në Nju Delhi, i tha Presidenti Vladimir Putin kryeministrit indian Narendra Modi në një bisedë telefonike sot, në të cilën të dy udhëheqësit diskutuan gjithashtu marrëdhëniet dypalëshe.

Të dy udhëheqësit diskutuan gjithashtu zgjerimin e planifikuar të grupit BRICS të ekonomive në zhvillim, që përfshin Indinë, Rusinë, Kinën, Brazilin dhe Afrikën e Jugut, si dhe samitin e G20 që do të organizohet nga Nju Delhi muajin e ardhshëm.

Putin i tha Modit se ai do të përfaqësohej nga Ministri i Jashtëm Sergei Lavrov , sipas një deklarate të lëshuar nga qeveria indiane.

“Duke shprehur mirëkuptim për vendimin e Rusisë, Kryeministri falënderoi Presidentin Putin për mbështetjen e vazhdueshme të Rusisë për të gjitha nismat nën kryesimin e G20 të Indisë”, tha qeveria indiane.

“Çështjet aktuale të marrëdhënieve ruso-indiane, të cilat po zhvillohen në mënyrë progresive në frymën e një partneriteti strategjik shumë të privilegjuar, u diskutuan (në një bisedë telefonike)”, tha Kremlini në një deklaratë.