Një video emocionuese kap momentin kur një elefant shmang një sulm nga një krokodil i uritur duke e kapur zvarranikun nga bishti i tij.
Elefanti po notonte në ujërat e cekëta të lumit Luangwa në perëndim të Zambjes kur krokodili… i hidhet.

Elefanti po përpiqej të dilte në breg, por ndaloi kur kuptoi se krokodili nuk do të hiqte dorë aq lehtë nga një vakt i mundshëm.
Ai qarkulloi disa herë, duke ndryshuar drejtimin çdo disa sekonda, ndërsa tundte bishtin me dhunë për të shpëtuar. Elefanti iku nga krokodili i uritur para se të dilte në tokë, duke e lënë zvarranikën në ujërat e turbullta.

Elefanti lëkundet krokodili duke kafshuar bishtin. Një grup udhërrëfyesish ka kaluar pranë lumit dhe kështu kanë marrë videon.

“Ishte një nga ato ditët kur po ktheheshim në kamp nga shtëpia jonë. Nuk e dinim se do të ishim dëshmitarë të një ngjarjeje që po e shihnim për herë të parë në jetën tonë”, tha për LatestSightings.com udhëzuesi i safarit 53-vjeçar Emmanuel Sauti, i cili filmoi takimin e… gjigantëve.

https://youtube.com/watch?v=m_WmWidEm5I%3Fstart%3D1%26feature%3Doembed