Ekspertët kanë interpretuar mekanizmin e ngjarjes përmes kamerave të sigurisë. Konkluzionet e ekspertizës përmes kamerave të sigurisë: viktima Pjerin Xhuvani erdhi në vendngjarje i shoqëruar nga disa persona. Konkluzionet e kamerave të sigurisë: 2 grupimet u shtynë me njëri-tjetrin, në vendngjarje edhe policia.

Ekspertët sipas pamjeve të kamerave të sigurisë: konflikti i armatosur fillon nga pozicioni ku është viktima. Reagimi i të pandehurit që tërhiqet besojmë se ka identifikuar qitësa.

Ekspertët kanë interpretuar mekanizmin e ngjarjes përmes kamerave të sigurisë.

“Viktima, Pjerin Xhuvani erdhi në vendngjarje i shoqëruar nga disa persona.

Arber Paplekaj pyet në sallën e gjyqit ekspertët: A mund të ketë qenë ngjitur një qitës me viktimën deri sa faktorët plotësues dalin nga tyta dhe anësore nga dritarja e pistoletës? Ekspertët përgjigjen: Po ngjitur, 1 cm afër ose maksimalisht deri në 1 metër afër.

Paplekaj pyet sërish ekspertët: çfarë pozicioni ka patur viktima kur është qelluar, statik apo lëvizje ? Eskpertët përgjigjen: Në lëvizje në drejtim për para.

Konflikti i armatosur fillon nga pozicioni ku është viktima. Reagimi i të pandehurit që tërhiqet besojmë se ka identifikuar qitësa.

Nga gëzhojat që kemi gjetur në vendngjarje, patjetër që Pjerin Xhuvani ka pasur në krah një qitës, jo më larg se 1-2 metra.

Në trupin e viktimës faktor plotësues që mund të jetë kontaminuar nga një qitës pranë tij”, theksohet në konkluzionet e ekspertizës përmes kamerave të sigurisë.

Vrasja për votat në Elbasan/ Ekspertët paraqesin në