Zbatimi i ligjit lokal publikoi sot emrin e të armatosurit të bardhë që qëlloi dhe vrau tre afrikano-amerikanë në një dyqan Dollar General në Jacksonville, Florida, dje, të shtunën, duke identifikuar të armatosurin si Ryan Christopher Palmeter, 21 vjeç.

Autoritetet thanë se të shtënat ishin të motivuara raciale, duke thënë se i riu kishte shkruar “disa manifeste” për mediat, prindërit e tij dhe forcat e rendit, duke detajuar urrejtjen e tij ndaj zezakëve.
I dyshuari nuk kishte precedentë penalë dhe kishte blerë ligjërisht armët që përdori në të shtënat, tha sherifi i Jacksonville T.K. Waters sot në një konferencë për shtyp.
“Nuk kishte asnjë precedent penal, asgjë”, tha ai, duke shtuar se gjithçka që kishte në dosje ishte një telefonatë për dhunë në familje me vëllain e tij. “Nuk kishte asnjë shenjë paralajmëruese,” tha ai.