Policia e Shtetit ka bërë bilancin e të të ndëshkuarve në 48 orët e fundit, si pasojë e mos-respektimit të masave anti-covid.

Sipas njoftimit të policisë, janë 770 shtetas të ndëshkuar me masë administrative 3.000 lekë si pasojë e shkeljes së rregullave anti-koronavirus.

Nga këta , 746 janë konstatuar duke lëvizur pa maskë mbrojtëse, 9 prej tyre kanë kundërshtuar policinë dhe nuk kanë treguar mjetin e identifikimit pasi u konstatuan pa maskë. Ndaj këtyre personave u aplikua gjoba prej 3.000.

14 qytetarë të tjerë u kapën duke lëvizur përteh orarit policor 22:00 pa leje. Ata u gjobitën me nga 10.000 secili.

Policia gjithashtu bën me dije se ka ndëshkuar edhe 10 biznese për ushtrimin e aktivitetit të tyre në kundërshtim me protokollin e sigurisë. Këta subjekte u gjobitën me nga 1.000.000 secili.

Njoftimi i policisë:

Policia e Shtetit

Gjatë 48 orëve të fundit, shërbimet e Policisë kanë ushtruar kontrolle të vazhdueshme në të gjithë vendin, për monitorimin e zbatimit të masave anticovid.

770 shtetas janë ndëshkuar me masë administrative, pasi nuk i kanë zbatuar këto masa.

Strukturat e Policisë, krahas përmbushjes së detyrave funksionale për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërisë, kanë vijuar kontrollet në terren, në të gjithë vendin, për të monitoruar zbatimin e masës për parandalimin e përhapjes së COVID-19, mbajtjen e detyrueshme të maskës mbrojtëse, e cila është detyrim për të gjithë qytetarët, që në momentin që dalin nga shtëpia.

Si rezultat i këtyre kontrolleve, gjatë 48 orëve të fundit, në të gjithë vendin, Patrullat e Përgjithshme dhe ato të Policisë Rrugore kanë evidentuar dhe ndëshkuar me masën administrative 3.000 lekë secili, 746 qytetarë që janë konstatuar duke lëvizur pa maskat mbrojtëse.

Gjatë kontrolleve janë shoqëruar në ambientet e Policisë në të gjithë vendin, 9 shtetas që nuk kanë pranuar t’i tregojnë punonjësve të Policisë dokumentin e identifikimit, të cilët pasi kanë paraqitur dokumentin e identifikimit, janë ndëshkuar me masën administrative 3.000 lekë dhe më pas janë lënë të lirë.

Gjatë kontrolleve të ushtruara në subjekte të ndryshme, shërbimet e Policisë kanë evidentuar 10 subjekte (bare, lokale, restorante) që ushtronin aktivitetin në kundërshtim me protokollet e sigurisë. Për administratorin e secilit subjekt është vendosur masa administrative 1.000.000 lekë.

Gjithashtu, gjatë kontrolleve janë konstatuar 14 qytetarë që lëviznin në rrugë gjatë orarit të ndalimit të lëvizjes, pa arsye të domosdoshme, të cilët janë ndëshkuar me masën administrative 10.000 lekë secili.

Policia e Shtetit, krahas punës për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërisë, sigurimin e rendit dhe qetësisë publike, do të vijojnë punën për monitorimin e zbatimit të masave anticovid në të gjithë vendin. Në këtë kuadër, Policia apelon për të gjithë qytetarët që të zbatojnë me rigorozitet masat anticovid.

(E.H/Faxweb.al)