Çelen votimet për zgjedhjet kombëtare, pasi grekët jashtë votojnë sot. Kutia e parë e votimit u hap në Australi.

Vlerësohet me rëndësi historike që vota e parë e një gruaje greke jashtë vendit u regjistrua në Sydney.

Nga Abu Dhabi në Londër, qendrat e votimit u hapën në orën 7 të mëngjesit me kohën lokale . Vendvotimet do të qëndrojnë të hapura deri në orën 19:00 me orën lokale.

Sipas Sekretarit të Përgjithshëm të Helenizmit Jashtë dhe Diplomacisë Publike, të Ministrisë së Punëve të Jashtme, qendrat e votimit janë hapur në këto rajone: Johannesburg, Vjenë, Salzburg, Paris, Strasburg, Nice, Nante, Bruksel, Antëerp, Hamburg, Berlin, Mynih, Shtutgart, Düsseldorf, Frankfurt, Dresden, Hanover, Nuremberg, Aachen, Ëuppertal, Këln, Bielefeld, Dortmund, Ludëigshafen, Kopenhagë, Bernë, Gjenevë, Lozanë, Oslo, Madrid, Barcelona, Romë, Milano, Venecia, Budapest, Hagë, Amsterdam, Roterdam, Eindhoven, Varshavë, Stokholm, Goteborg, Malmö, Pragë, Luksemburg, Valleta.