80 karabinierë nga komanda Latina dhe Catania goditën trafikun e drogës që po hetohej nga Prokuroria e Rrethit Antimafia, e cila kërkoi dhe mori 13 urdhra sigurie.

Kokaina, hashashi dhe marihuana gati për t’u shitur në zonën Pontine midis Fondi dhe Terracina, vinte nga Shqipëria dhe ishte një treg që kishte lulëzuar në Itali.

Të arrestuarit me banim në Fondi, me disa precedentë të veçantë dhe prej vitesh konkurrojnë për tregun vendas. Një nga të prangosurit ishte zhvendosur në Caltagirone, në provincën e Katanias dhe ishte nën vëzhgim nga karabinierët vendas.