Edhe pse janë mbyllur shumica e bizneseve, Gjermania kërkon sërish punëtorë të huaj për të plotësuar nevojat e tregut në sektor të ndryshëm të ekonomisë.

Megjithëse problemet me vizat mbeten shqetësuese për qytetarët që kërkojnë të punësohen, të dhënat tregojnë se bizneset gjermane janë të interesuara për një numër të lartë puntorësh duke filluar që prej 2021-shit.

Kjo tregohet edhe përmes një sondazhi, i cili u bë nga një Fondacion gjerman, me përfaqësusesit e sipërmarrjeve në Gjermani, sipas së cilës 54% e sipërmarrjeve do të kenë nevojë për punëtorët e huaj.

Nevoja më e madhe për punëtorë të huaj në Gjermani ka për sektorin e shëndetësisë dhe ndërtimtaria.

Foxnews

Previous articleLajm i Fundit/ Megaoperacioni i Europol, sekuestrohen 120 mln euro pasuri të vëna nga mashtrimi me kartat bankare, 4 shqiptarë të arrestuar
Next articleHelidon Bushati: Koha për të ndryshuar, programi “Shqipëria fiton” transformon vendin